Blog

Programare

Top 10 platforme online pentru joburi IT în 2024

Nu încape îndoială că IT-iștii se află în prezent într-o poziție de invidiat atunci când vine vorba de planificarea carierei. Datorită digitalizării, nevoia de muncitori calificați în industria tech este extrem de ridicată. Cu toate acestea, nu este întotdeauna ușor să găsești oferte de muncă interesante și profitabile. Cunoașterea celor mai bune și mai de încredere platforme pentru profesioniștii din domeniul tehnologiei îți poate impacta pozitiv traseul profesional. 

Dacă nu ai auzit de alte site-uri de recrutare IT în afară de bine-cunoscutele BestJobs și Ejobs, nu e motiv de panică! Acum există mii de resurse umane și site-uri de locuri de muncă pe Internet. 

10 platforme locuri de muncă IT

Echipa editorială NewTech a cercetat ce are web-ul de oferit pentru românii din domeniul tehnologiei. Mai jos vei găsi o prezentare generală a celor mai bune 10 portaluri de joburi folosite de către companiile care caută un nou programator, dezvoltator de software, administrator de rețea sau specialist IT. 

1. LinkedIn

De departe, LinkedIn este considerat a fi mereu cel mai optim portal de recrutare. Este unul dintre cele mai mari și mai cunoscute platforme de locuri de muncă din lume pentru găsirea de locuri de muncă IT. În România, aceasta oferă o gamă largă de oportunități pentru profesioniștii din domeniul informaticii, de la posturi entry-level până la poziții de conducere.

LinkedIn a devenit o platformă de recrutare de succes și oferă o gamă largă de servicii și produse pentru pasionații sectorului IT, inclusiv cursuri online, certificate și resurse de dezvoltare profesională.

Platforma oferă opțiuni extinse de filtrare pentru a te ajuta să găsești jobul mult dorit. Poți filtra după locație, nivel de experiență, companie, tip de contract și multe altele. De asemenea, poți căuta direct companiile dorite.

Avantajele utilizării LinkedIn pentru găsirea de locuri de muncă IT:

 • acces la o gamă largă de oportunități
 • opțiuni de filtrare extinse
 • posibilitatea de a căuta direct companiile dorite sau recrutorii 
 • posibilitatea de a-ți crea un profil profesional care să îți evidențieze abilitățile și experiența
 • posibilitatea de a te conecta cu profesioniști din domeniul IT

Sfaturi pentru a-ți maximiza șansele de a găsi un loc de muncă IT pe LinkedIn:

✅ Creează-ți un profil profesional complet și actualizat.

✅ Adaugă doar abilitățile și experiența relevantă pentru poziția dorită.

✅ Conectează-te cu profesioniști din industria tehnologică.

✅ Urmărește companiile la care ți-ai dori să lucrezi.

✅ Aplică activ la posturi din sectorul IT.

2. Jobsora

Din 2013, Jobsora este un distribuitor de încredere a feluritor locuri de muncă și este operat de JSE Global Solutions LLC, o companie bulgară cu sediul în Sofia. Platforma oferă locuri de muncă în întreaga lume, inclusiv în România. Cu peste 10 milioane de utilizatori activi, aceasta este disponibilă în peste 20 de limbi.

 În 21 decembrie 2023, Jobsora oferea peste 8.969 de locuri de muncă în România, în domeniul IT. 

Are multiple funcții care facilitează găsirea unui loc de muncă:

 • căutări personalizate în funcție de locație, domeniu, nivel de experiență și alte criterii
 • filtrare a rezultatelor căutării
 • notificare a noilor oferte
 • crearea unui CV profesional
 • înregistrare a candidaturii direct din platformă

3. DevJob

Site-ul construit de Greg Tomasik este primul portal de joburi din România adaptat nevoilor programatorilor, dezvoltatorilor software și a tuturor celor care vor să lucreze în lumea tehnologiei. Este o platformă smart și user-friendly, iar anunțurile pot fi adăugate gratuit.

În data de 21 decembrie, 2023 am identificat peste 203 joburi IT & Software Developer cu salarii competitive pe piața din România. Ce trebuie să deții ca să te califici pentru pozițiile tech deschise? Nimic sofisticat. Pentru majoritatea joburilor e suficient să prezinți cunoștințe și abilități tehnologice dobândite în urma unui curs IT.

4. Indeed

Cu peste 3 milioane de locuri de muncă listate în fiecare zi în întreaga lume, Indeed se clasează pe locul 4 în topul nostru. Platforma este disponibilă în peste 60 de țări și în 26 de limbi.

Candidații pot căuta gratuit joburi și aplica la ele, iar angajatorii plătesc pentru a posta locurile de muncă și pentru a intra în contact cu candidații.

5. Hipo

Hipo.ro este un portal de locuri de muncă, oferind o gamă largă de joburi IT începători sau avansați. În 21 decembrie, 2023 site-ul a înregistrat peste 350 de joburi IT Software disponibile. 

Interfața sa este una intuitivă care permite utilizatorilor să caute joburi, să adauge CV-uri și să aplice la diferite poziții. Include opțiuni pentru diverse niveluri de experiență și tipuri de angajare, cum ar fi full-time, part-time sau proiecte de tip freelance. 

Hipo este, de asemenea, o platformă pentru angajatori, oferindu-le acestora posibilitatea de a posta locuri de muncă și de a găsi talente.

6. eJobs

eJobs este una dintre cele mai populare platforme online de recrutare din România. Cu peste 24 de ani vechime, este lider pe piața locală de joburi. Platforma disponibilă atât în limba română, cât și engleză, le permite candidaților să caute și să aplice la o varietate de locuri de muncă, să își creeze CV-uri și să gestioneze aplicațiile. De asemenea, angajatorii pot posta locuri de muncă și au acces la caracteristici premium pentru a identifica talente. 

Cu mai mult de 542 de locuri de muncă în sectorul IT Software, eJobs oferă, de asemenea, o serie de alte servicii și resurse, cum ar fi:

 • Știri și informații despre piața muncii
 • Ghiduri și sfaturi pentru candidați și angajatori
 • Evenimente și seminarii de carieră

7. pe viitor

Înregistrând peste 240 de poziții disponibile în tehnologie, pe viitor se concentrează pe conectarea companiilor cu forța de muncă, oferind informații gratuite despre locuri de muncă atât pentru companii, cât și pentru potențialii angajați. Viziunea companiei se axează pe credința că plasarea persoanei potrivite în locul potrivit aduce un plus de valoare atât pentru companii, cât și pentru dezvoltarea personală a indivizilor. 

Pe lângă oportunitățile de carieră, portalul web promovează și Asociația Oportunități și Cariere, condusă de importanța agregării oportunităților de muncă într-un singur loc și facilitarea căutării și filtrării acestora pentru utilizatori. 

8. naukri

Naukri.com este un portal de joburi popular în India, care prezintă o gamă largă de oferte de muncă în sectorul IT. Platforma cu peste 30.076 joburi tehnologice oferă utilizatorilor posibilitatea de a căuta locuri de muncă, a-și încărca CV-urile și de a primi alerte personalizate. Pentru angajatori, pune la dispoziție opțiunea de a posta anunțuri de angajare și acces la o bază extinsă de candidați.

9. BestJobs

Și cum să lipsească BestJobs din clasamentul nostru? După cum bine știi deja, acest portal are mii de oferte active în diverse domenii și locații. Vine la pachet cu o interfață friendly, filtre de căutare avansată și recomandări personalizate de joburi. 

Caracteristicile sale includ o vastă bază de date de joburi, filtre de locație, căutare pe industrii, setarea așteptărilor salariale și recomandări personalizate. Totodată, ai acces la profiluri detaliate ale companiilor, posibilitatea de actualizare a CV-ului, urmărirea aplicațiilor și mai ghici ce? O aplicație mobilă!

10. Stagii pe Bune

Proiectul a fost inițiat în 2005 de către un grup de studenți de la Facultatea de Informatică din București, care au vrut să ofere colegilor lor o oportunitate pe care ei nu o avuseseră: aceea de a lucra în companii serioase din industria IT. Proiectul a avut un succes imediat și a continuat să se dezvolte în fiecare an.

În prezent, Stagii pe Bune oferă studenților oportunități de a lucra în peste 100 de companii din industria IT, din România și din străinătate. Stagiile sunt disponibile în diferite domenii ale IT-ului, inclusiv software development, networking, cloud computing, artificial intelligence și multe altele.

Ce pot obține studenții care participă la Stagii pe Bune?

 • Dobândirea de experiență practică reală în domeniul IT.
 • Învățarea de la profesioniști seniori din industrie.
 • Construirea relațiilor cu specialiștii sectorului tehnologic.
 • Obținerea unui avantaj competitiv în căutarea unui loc de muncă.

Care sunt cele mai căutate locuri de muncă IT în 2024?

Potrivit TechnoJobs, în 2024, mai multe tehnologii emergente sunt susceptibile de a genera noi oportunități de angajare în domeniul IT. De la inteligența artificială și învățarea automată la blockchain și securitatea cibernetică. 

Iată care sunt cele mai căutate joburi din domeniul IT în 2024:

 1. Fullstack Developer
 2. Frontend Developer
 3. Data & Business Analyst
 4. Specialist în securitate cibernetică
 5. AI Developer

Căutarea unui job în IT necesită diversificare și persistență. Nu uita că procesul variază ca durată, iar aplicarea constantă crește șansele de succes!

Dacă îți dorești să aflii mai multe detalii despre oportunitățile industriei tech din acest an, te invităm să parcurgi – Top joburi IT în 2024. Totodată, dacă ești interesat de un curs de programare Fullstack Developer, sau de un curs Frontend Developer, NewTech Academy oferă cursuri practice, predate de mentori top din industrie. 

Află detalii despre cursurile noastre
Completează câmpurile de mai jos și te vom contacta în următoarele 24 de ore

  Te așteptăm la NewTech Academy