Blog

Graphic Design

Ce este WIX? | Platforma de construire a site-urilor web

Dacă ești în căutarea unui instrument de creare a site-urilor prietenos pentru începători, WIX ar putea fi soluția perfectă pentru tine. Acesta este unul dintre cei mai populari creatori de site-uri web de pe piață și a fost dezvoltat pentru a fi ușor de utilizat de către oricine, indiferent de nivelul lor de experiență.

Deși este destinat în principal începătorilor, WIX oferă o mulțime de funcții avansate pentru profesioniști. Este folosit de mii de proprietari de site-uri din întreaga lume, fiind considerat un instrument puternic pentru oricine dorește să-și creeze propriul site web. Rămâi alături de noi, fiindcă în acest articol, vei afla dacă platforma aceasta este potrivit pentru proiectele tale, cum se descurcă în comparație cu alte softuri de site-uri web și dacă are o curbă de învățare abruptă.

wixshop

Ce este WIX?

În prezent WIX este considerat a fi cel mai popular constructor de site-uri web de pe piață, cu peste 120 de milioane de utilizatori. Această platformă oferă o experiență ușoară și intuitivă pentru crearea site-urilor web, cu o bibliotecă masivă de șabloane și o gamă largă de planuri de preț pentru a se potrivi cu bugetul și nevoile fiecărei întreprinderi.

ce este wix

Pentru cine este platforma WIX?

La NewTech Academy ne place să privim platforma WIX ca pe o cutie cu piese lego potrivită pentru toată lumea. E bună pentru:

 • Freelanceri și proprietari de magazine mici: Îți poți face un site web atrăgător și vinde serviciile sau produsele online.
 • Restaurante și cafenele: Îți poți prezenta meniul, oferi rezervări online și atrage clienți noi.
 • Asociații și școli: Îți poți prezenta munca și te poți conecta cu publicul tău țintă.
 • Artiști și creatori: Îți poți construi un portofoliu online și da pe spate potențiali clienți.

Caracteristicile WIX

Peste 900 de șabloane profesionale

Dacă dorești să lansezi un site web, dar nu ai experiență în web design, WIX poate fi soluția perfectă pentru tine. Oferă peste 900 de șabloane de site-uri profesionale, proiectate de designeri cu o experiență vastă. Aceste template-uri sunt disponibile pentru fiecare categorie de site web, astfel încât să poți găsi cu ușurință un șablon care să se potrivească nevoilor afacerii tale. Toate sunt ușor de personalizat folosind interfața de glisare și plasare a WIX.

Posibilitatea de a deschide magazin online

Dacă ești interesat să îți lansezi propriul magazin online, WIX poate fi o alegere excelentă. De ce? Pentru că oferă o gamă largă de funcții de comerț electronic, astfel încât să poți vinde produse fizice sau digitale, să accepți plăți online și să gestionezi comenzile și stocurile cu ușurință. De asemenea, poți utiliza WIX pentru a crea un site web de restaurant și a permite clienților să rezerve mese online sau pentru a vinde bilete la evenimente.

Instrumente de marketing

WIX vine cu o gamă largă de instrumente de marketing pentru a ajuta la promovarea afacerii tale. Acestea includ tool-uri de marketing prin e-mail, automatizare a marketingului și instrumente pentru a crea postări pe rețelele sociale și reclame Facebook. De asemenea, poți utiliza WIX pentru a construi o listă de e-mail și pentru a crea campanii de marketing eficiente. Cu ajutorul acestor instrumente, poți ajunge la publicul țintă, crescându-ți astfel prezența pe piață.

5 tool-uri de design web oferite de WIX

WIX oferă o gamă largă de opțiuni de design web pentru a se potrivi nevoilor și abilităților fiecăruia, de la începători la dezvoltatori experimentați. Indiferent de viziunea ta, WIX are instrumentele necesare pentru a crea un site web uimitor și profesional.

1. AI

ce este wix

Crearea rapidă a unui site web cu ajutorul AI:

 • Wizard AI: Răspunde la câteva întrebări simple despre site-ul tău web și WIX va genera un design personalizat, complet cu text, imagini și un aspect general. Poți apoi modifica designul după bunul plac folosind editorul WIX.
 • Generarea textului: Permite AI-ului să îți scrie conținutul paginii, economisind timp și efort. Alege dintre diferite stiluri și tonuri de voce pentru a se potrivi brandului tău.
 • Design logo: Creează un logo unic și memorabil pentru afacerea ta cu ajutorul instrumentului de design logo AI.
 • Generarea trailerului: Creează un trailer captivant pentru a-ți prezenta site-ul web sau produsul. Alege dintre diferite șabloane și personalizează-le cu textul și imaginile tale.
 • Îndepărtarea automată a fundalului: Elimină cu ușurință fundalul din fotografiile tale, făcându-le perfecte pentru portrete de produse, fotografii de echipă și multe altele.
 • Chatbot: Implementează un chatbot pe site-ul tău web pentru a oferi asistență clienților 24/7 și a-ți automatiza interacțiunile cu aceștia.
 • Generarea secțiunii: Adaugă rapid secțiuni pre-proiectate pe site-ul tău web, cum ar fi secțiuni de testimoniale, galerii de imagini și formulare de contact.
 • Comutator de aspect: Vizualizează instantaneu cum va arăta site-ul tău web pe diferite dispozitive, cum ar fi desktopuri, tablete și telefoane mobile, asigurând o experiență optimă a utilizatorului pe toate platformele.

2. Șabloane

ce este wix
 • Varietate de industrii: Caută șabloane concepute special pentru nișa ta, indiferent dacă ești un artist, un fotograf, un magazin de comerț electronic sau o firmă de avocatură.
 • Scopuri diverse: Alege un șablon care se potrivește obiectivelor tale, fie că vrei să creezi un blog, un portofoliu, un magazin online sau un site web de evenimente.
 • Personalizare completă: Toate șabloanele WIX sunt complet personalizabile, permițându-ți să modifici textul, imaginile, culorile și macheta pentru a se potrivi brandului și stilului tău unic.

3. Editor WIX

wixweb

Libertate creativă cu editorul drag-and-drop:

 • Glisare și fixare: Construiește-ți site-ul web cu ușurință prin simpla glisare și fixare a elementelor în poziția dorită.
 • Varietate de elemente: Adaugă o gamă largă de elemente pe site-ul tău, inclusiv text, imagini, videoclipuri, formulare, butoane, hărți și multe altele.
 • Personalizare avansată: Personalizează aspectul fiecărui element cu opțiuni detaliate de culoare, font, mărime și spațiere.
 • Modele responsive: Creează site-uri web care arată uimitor pe toate dispozitivele, cu funcția de design responsive a WIX site.

4. WIX Video Maker

ce este wix

Creează videoclipuri profesionale rapid și ușor cu ajutorul:

 • Șabloanelor video: Alege dintre o varietate de șabloane video pre-proiectate pentru a-ți pune în prim plan afacerea, produsul sau evenimentul.
 • Ediției personalizate: Adaugă propriul text, muzică și imagini pentru a crea videoclipuri unice și captivante.

5. Velo by WIX (pentru dezvoltatori)

ce este wix

Platformă de dezvoltare web completă:

 • Construiește aplicații web puternice: Velo by WIX este o platformă de dezvoltare full-stack care îți permite să creezi aplicații web personalizate și interactive.
 • Flexibilitate sporită: Dezvoltă întreg site-ul folosind instrumentele WIX, apoi adaugă cod JavaScript personalizat pentru funcționalități unice.
 • Control maxim: Ai control complet asupra codului și funcționalității site-ului tău web.

Ce măsuri de securitate oferă WIX pentru a-ți proteja datele?

WIX design monitorizează constant securitatea site-ului web 24/7 și își actualizează practicile pentru a păstra în siguranță site-ul, datele și clienții tăi. Dispune de un sistem de apărare cu mai multe straturi pentru prevenirea, detectarea și răspunsul la amenințări. De asemenea, are o echipă dedicată care monitorizează activ sistemul non-stop.

Iată cum te ajută WIX să-ți menții site-ul web securizat:

 • Securitatea gestionării conținutului: Controlează cine poate accesa funcții specifice pe site-ul tău web. Poți defini roluri și permisiuni pentru a determina cine poate gestiona diferite aspecte ale backend-ului.
 • Securitatea plăților: Respectă cele mai înalte standarde de securitate a datelor de plată pentru a proteja informațiile sensibile ale clienților. Folosește, de asemenea, învățarea automată și analiza datelor pentru a monitoriza site-urile web pentru malware și vulnerabilități.
 • Securitatea contului WIX: Oferă verificare în doi pași prin SMS, e-mail sau o aplicație de autentificare pentru a-ți securiza contul.

Argumente pro şi contra

Pro

 • Domeniu gratuit pentru primul an: Toate planurile plătite WIX, cu excepția planului Connect Domain, vin cu un nume de domeniu gratuit pentru primul an.
 • Suport clienți 24/7: Dacă întâmpini probleme în procesul de creare a site-ului web sau ai întrebări, echipa de asistență pentru clienți WIX este disponibilă oricând.
 • Certificat SSL gratuit: Acest certificat permite site-ului tău să ruleze pe protocolul HTTPS securizat. Dacă site-ul nu are un certificat SSL, va fi vulnerabil la atacurile hackerilor.
 • Garanție de returnare a banilor pe 14 zile: Dacă nu ești mulțumit de serviciu în primele 14 zile, poți obține o rambursare.

Contra

 • Raport preț-valoare scăzut: Având în vedere limitările sale, cel mai ieftin plan nu oferă un raport preț-valoare potrivit. 
 • Vizibilitatea mărcii WIX: Nu poți elimina marca WIXweb de pe site-ul tău cu planul Connect Domain, ceea ce poate afecta negativ profesionalismul și credibilitatea brandului tău.
 • Potențial de creștere limitat: Pe măsură ce afacerea ta crește, s-ar putea să te confrunți cu limitări cu planul Connect Domain. S-ar putea să fii nevoit să faci upgrade la un plan mai scump pentru a obține caracteristicile de care ai nevoie.

Chiar dacă WIX este unul dintre cei mai buni creatori de site-uri web de pe piață, ar trebui să iei în considerare atât avantajele, cât și dezavantajele acestui serviciu înainte de a te înscrie. Este important să țiii cont de nevoile tale specifice și să alegi planul care ți se potrivește cel mai bine.

Cum să instalezi WIX?

Pentru a instala WIX pe Windows, urmează acești pași:

 1. Accesează site-ul oficial al WIX și alege numărul de compilare recomandat, apoi descarcă fișierul .exe corespunzător.
 2. După descărcare, execută fișierul .exe și instalează .NET Framework 3.5.1, dacă este necesar.
 3. Descarcă și instalează .NET Framework 3.1.5 pentru Windows, selectând limba corespunzătoare și urmând pașii de instalare.
 4. Activează funcțiile Windows descărcate pentru .NET framework 3.1.5 pentru a finaliza instalarea.
 5. După instalarea caracteristicilor Windows necesare pentru WIX, rulează fișierul .exe al WIX și urmează instrucțiunile pentru a finaliza procesul de instalare.
 6. Dacă dorești să vizitezi site-ul web principal WIX sau să citești licența, accesează aici.
 7. Pentru integrarea WIX cu Visual Studio, accesează extensiile disponibile și alege extensia dorită, apoi descarcă și instalează extensia respectivă conform cerințelor specifice.

Cum să creezi un site cu ajutorul WIX în 6 pași simpli?

1. Creează un cont WIX: Primul pas este să creezi un cont WIX folosind adresa ta de e-mail și o parolă. Poți, de asemenea, să te înregistrezi folosind contul tău de Facebook sau Google.

ce este wix

2. Permite-i AI-ului să te ajute: Selectează opțiunea Create New Site, iar mai apoi discută detalii relevante despre pagina ta cu robotul care te va întâmpina.

ce este wix
ce este wix

3. Alege opțiunea de cosmetizare a site-ului: Explorează șabloanele despre care am amintit mai sus (sau în cazul în care vrei să experimentezi neapărat beneficiile creării unui website cu ajutorul AI, alege opțiunea de generare design cu ajutorul inteligenței artificiale). 

wix design
wix design

4. Caută șablonul dorit: Scrie topicul potrivit viziunii tale și alege template-ul care ți se pare că ar putea face furori în lumea digitală.

wixshop
wix logo gratis
wix pareri

5. Editează conținutul și designul: După alegerea șablonului, intră în editorul WIX. Acesta are o interfață drag-and-drop (trage și plasare), permițându-ți să personalizezi cu ușurință aspectul site-ului. Poți înlocui textul creat de AI și imaginile existente cu propriul conținut.

platforma wix
editorwix

6. Previzualizează și apoi publică site-ul: Fii foarte atent ca site-ul să corespundă viziunii tale, fiindcă odată postat – NU mai poate fi modificat. Ce înseamnă asta? Că trebuie să-ți iei timpul necesar și să fii mai mult decât sigur când dai Publish.

wixweb
wix gratis

Cu siguranță, WIX este ideal pentru cei care își doresc să creeze rapid și ușor un site web cu aspect profesional, fără a avea nevoie de cunoștințe avansate de programare. Pe de altă parte, Behance este platforma perfectă pentru a-ți prezenta portofoliul de design într-un mod elegant și a te conecta cu alți profesioniști din industrie. Tocmai de aceea, în cadrul cursului nostru de Graphic Design, ne îndreptăm atenția către Behance, o altă platformă de top pentru profesioniștii din industria Graphic Designului.

Dacă dorești să afli mai multe despre Behance și cum să îl utilizezi pentru a-ți construi un portofoliu de succes, te invităm să citești articolul nostru detaliat despre ce este Behance. Alătură-te comunității NewTech Academy și descoperă cum poți să-ți transformi pasiunea pentru design într-o carieră de succes!

Află detalii despre cursurile noastre
Completează câmpurile de mai jos și te vom contacta în următoarele 24 de ore

  Te așteptăm la NewTech Academy