Blog

Graphic Design

Behance – Platforma esențială pentru Graphic Designeri

Nu știi exact ce este emblematicul „Be” și cum poți folosi acest site pentru a-ți face cunoscut portofoliul? Rămâi alături de academia noastră, pentru că în acest articol vom discuta despre ce este Behance și cum poți profita la maxim de avantajele sale pentru a-ți expune creativitatea.

Behance, exact ca și WIX, este o platformă online de prezentare a lucrărilor de artă și design. Poți să îți creezi un profil și să încarci proiectele tale de graphic design, precum și alte tipuri de creații artistice, cum ar fi ilustrații, fotografii sau animații. În plus, poți să explorezi munca altor artiști și designeri, să le dai like-uri și să le urmărești activitatea.

Dacă îți dorești să îți îmbunătățești prezența online și să îți faci cunoscută munca, aceasta este o platformă excelentă pentru a începe.

Ce este Behance?

Dacă ești un artist vizual, designer grafic, fotograf sau videograf, atunci ai nevoie de o platformă unde să îți expui munca în mod profesionist. Behance este una dintre cele mai populare platforme online pentru artiști și designeri, unde își pot prezenta portofoliul și pot interacționa cu alți profesioniști din domeniu.

Originea și dezvoltarea Behance

Behance a fost fondat în 2005 de către Scott Belsky, Matias Corea și Bre Pettis. În anul 2012, Behance a fost achiziționat de Adobe și a devenit o parte importantă a suitei Creative Cloud a companiei. În prezent, Behance este folosit de milioane de artiști și designeri din întreaga lume.

Scopul și audiența principală

Scopul principal al Behance Net este de a permite artiștilor și designerilor să își prezinte portofoliul online într-un mod profesionist și atractiv. Pe platformă, utilizatorii pot încărca proiecte, pot crea colecții și pot interacționa cu alți utilizatori prin intermediul comentariilor și aprecierilor.

Behance este destinat în special pentru artiștii vizuali precum designeri, fotografi și videografi. Creatorii din diverse domenii pot folosi Behance, dar este util în special pentru artiștii vizuali. Este o platformă excelentă pentru a-ți face cunoscută munca și a-ți face conexiuni cu alți profesioniști din domeniu. În continuare, vom discuta mai detaliat despre cum poți să îți creezi un profil pe Behance și cum să încarci proiectele tale pentru a fi văzute de o audiență mai largă.

Cum să îți creezi un cont pe Behance?

Dacă ești interesat să îți creezi un cont pe Behance și să începi să îți expui lucrările creative, urmează acești pași simpli:

1. Accesează site-ul Behance la link-ul următor: www.behance.net.

behance net

2. Apasă butonul „Înregistrare” din colțul din dreapta sus al paginii.

behance design

3. Se va deschide o fereastră de înregistrare. Poți să îți creezi un cont nou folosind adresa ta de email sau să te înregistrezi cu contul tău de Facebook sau Google.

web design grafic behance

4. Completează câmpurile obligatorii, cum ar fi numele tău, adresa de email și parola. Sfatul nostru este să te asiguri că alegi o parolă sigură și greu de ghicit.

behance net

5. După ce ai completat toate câmpurile, apasă butonul „Înregistrare” și alege câteva topic-uri de interes. Vei primi un email de confirmare la adresa ta de email.

grafic design

6. Accesează mail-ul și confirmă înregistrarea făcând clic pe link-ul de confirmare.

behance

După ce ai confirmat înregistrarea, poți începe să îți completezi profilul și să îți postezi proiectele creative. Poți adăuga detalii despre tine, experiența ta, portofoliul tău și multe altele. De asemenea, poți să îți personalizezi profilul cu o fotografie de profil și o imagine de fundal.

Cum să folosești Behance?

1. Înțelege interfața utilizatorului

Interfața platformei Behance este intuitivă și ușor de utilizat. După ce ți-ai creat un cont, vei fi direcționat către pagina principală, unde poți explora proiecte, urmări creatori și descoperi noi tendințe în lumea creativă.

Pe partea de sus a paginii principale, vei găsi meniul, care îți va permite să accesezi diferite secțiuni ale platformei. De asemenea, poți utiliza bara de căutare pentru a căuta proiecte sau creatori specifici.

behance net

2. Explorează proiecte creative

Behance este o platformă excelentă pentru a explora proiecte creative din diferite domenii, cum ar fi web design grafic, arhitectura, modă, ilustrație și multe altele. Poți explora proiecte prin intermediul categoriilor, tendințelor sau prin intermediul căutării.

Pe pagina fiecărui proiect, vei găsi informații detaliate despre creatorul proiectului, precum și o descriere detaliată a proiectului în sine. De asemenea, vei putea vedea imagini și videoclipuri aferente proiectului.

behance
behance
behance
behance net
behance net
behance net
behance net
behance net

3. Urmărește alți designeri grafici

Behance îți permite să urmărești alți creatori și să fii la curent cu cele mai recente proiecte și tendințe în lumea creativă. Poți urmări creatori prin intermediul paginii lor de profil sau prin intermediul secțiunii de urmărire.

Când urmărești un creator, vei primi actualizări în momentul în care aceștia își încarcă proiecte noi sau postează conținut pe platforma Behance Design. 

Cum să creezi și să îți promovezi proiectele de graphic design?

Iată cum poți încărca și optimiza prezentarea proiectelor tale pe Behance.

1. Încarcă un proiect

Pentru a încărca un proiect pe Behance, trebuie să accesezi pagina ta de profil și să dai click pe butonul „Adaugă proiect nou”. Acolo, vei fi întâmpinat de un formular în care trebuie să introduci informații despre proiectul tău, cum ar fi titlul, descrierea, categoriile și etichetele.

Asigură-te că încarci imagini de calitate și că descrierea este clară și concisă. De asemenea, poți adăuga și alte tipuri de conținut, cum ar fi videoclipuri sau fișiere de prezentare.

2. Optimizează prezentarea proiectului

Pentru a-ți maximiza șansele de a fi descoperit de alți utilizatori Behance, este important să optimizezi prezentarea proiectului tău. 

Iată câteva sfaturi utile:

● Folosește un titlu și o descriere atractive și relevante pentru proiect.

● Adaugă etichete relevante pentru proiectul tău, astfel încât să fie ușor de găsit în căutări.

● Folosește imagini de calitate și asigură-te că acestea sunt bine iluminate și clare.

● Adaugă un link către site-ul tău sau către alte proiecte relevante de pe Behance.

● Participă la comunitatea Behance, apreciază și comentează proiectele altor utilizatori. Aceasta îți poate aduce mai multă vizibilitate și poate îmbunătăți relațiile cu alți profesioniști din domeniu.

Cum să interacționezi cu alți designeri în Behance?

Behance este o platformă online care oferă oportunități de networking și interacțiune pentru creatorii de conținut. În cadrul acesteia, poți să te conectezi cu alți creatori de conținut și să primești feedback și comentarii la proiectele tale. De asemenea, poți căuta colaborări și conexiuni profesionale.

1. Feedback și comentarii

Una dintre cele mai tari caracteristici ale Behance este posibilitatea de a împărtăși feedback și comentarii cu alți content creators. Asta te poate ajuta să-ți îmbunătățești abilitățile și să-ți duci proiectele la un alt nivel. Poți primi feedback atât pe proiectele individuale, cât și pe profilul tău în general.

Cum să primești feedback:

Pune proiectele tale pe Behance și distribuie-le în comunitatea online. Cu cât mai mulți oameni văd munca ta, cu atât mai multe șanse ai să primești feedback.

Adaugă o întrebare specifică în descrierea proiectului. Asta va încuraja oamenii să lase comentarii detaliate.

Comentează proiectele altor creatori de conținut și oferă-le feedback. Asta te va ajuta să construiești relații cu alți oameni din domeniul tău și să primești feedback în schimb.

Beneficiile feedback-ului:

 • Te poate ajuta să-ți identifici punctele forte și punctele slabe.

 • Te poate inspira să încerci noi tehnici și stiluri.

 • Te poate ajuta să-ți îmbunătățești abilitățile de comunicare și de prezentare.

 • Te poate ajuta să-ți construiești o bază de urmăritori.

Sfaturile noastre pentru a oferi feedback util:

 • Fii specific: Spune ce îți place și ce nu-ți place la proiect și de ce.

 • Fii constructiv: Oferă sfaturi care pot fi puse în practică.

 • Fii respectuos: Toată lumea face greșeli, așa că fii politicos și amabil în feedback-ul tău.

2. Colaborări și conexiuni profesionale

Behance este o platformă excelentă pentru a găsi colaboratori și a stabili conexiuni profesionale semnificative. Iată cum poți profita la maximum:

Găsirea colaboratorilor:

 • Caută content creators din domeniul tău de interes.

 • Folosește filtrele avansate pentru a rafina căutarea după locație, abilități și proiecte anterioare.

 • Trimite mesaje designerilor a căror muncă o apreciezi și exprimă-ți interesul de a colabora.

 • Implică-te în proiecte de colaborare postate pe Behance.

Identificarea oportunităților de angajare:

 • Caută oferte de locuri de muncă postate de companii din domeniul tău.

 • Conectează-te cu angajatori potențiali și exprimă-ți interesul pentru oportunitățile viitoare.

 • Asigură-te că profilul tău Behance este actualizat cu CV-ul și portofoliul tău.

 • Participă la grupuri Behance relevante pentru domeniul tău de activitate.

Sfaturile noastre pentru a te face remarcat:

 • Creează un profil atractiv: Folosește o poză de profil de înaltă calitate și o descriere concisă și relevantă a abilităților și experienței tale.

 • Postează proiecte de calitate: Asigură-te că proiectele tale sunt bine prezentate și demonstrează abilitățile tale la cel mai bun nivel.

 • Fii activ în comunitate: Comentează proiectele altor creatori, implică-te în discuții și participă la evenimente Behance.

 • Promovează-ți profilul Behance: Partajează profilul tău pe alte platforme de socializare și site-ul tău web.

Profită la maxim de oportunitățile oferite de acest creative network pentru a-ți transforma pasiunea pentru grafic design într-o realitate plină de satisfacții. Creează un portofoliu impresionant, implică-te activ în comunitate, fii deschis la colaborări și fii pregătit să-ți expui munca lumii. Cu perseverență și dedicare, Behance te poate ajuta să atingi culmile succesului în domeniul designului.

Pentru a-ți perfecționa abilitățile și a te familiariza cu cele mai noi tendințe din industria designului, îți recomandăm cursul de Grafic Designer. Trainerii academiei NewTech au expertiză în folosirea eficientă a platformei Behance și îți vor oferi instrucțiuni detaliate și practici pentru a te ajuta să îți construiești și să îți optimizezi profilul, să încarci proiecte, să folosești etichete relevante și să interacționezi cu comunitatea.

Află detalii despre cursurile noastre
Completează câmpurile de mai jos și te vom contacta în următoarele 24 de ore

  Te așteptăm la NewTech Academy