News & Media

NewTech Academy își extinde portofoliul de programe de formare profesională în domeniul tech prin lansarea cursului de graphic designer

NewTech Academy, centru de excelență în educația tehnologică, lansează, începând cu luna mai 2023, un nou program de formare de profesioniști în sectorul tech – cursuri de graphic design. Lansat în mai 2021, în parteneriat global cu grupul internațional de tehnologie Wawiwa Tech Training, NewTech Academy are o rată de peste 70% de angajare a absolvenților și își completează, astfel, portofoliul care cuprinde în prezent cursuri de frontend developer, fullstack developer și data analyst.

Noul curs, de User Interface/User Experience (UI/UX) Designer, este acreditat de Ministerul Educației și va fi un program de formare profesională cu o durată de 250 de ore, în sistem part-time pentru 6 luni, care vizează cursanți cu sau fără experiență în domeniul tech ce doresc să acceseze poziții specializate și foarte căutate în acest domeniu. Acest program va oferi cele mai noi metodologii, cunoștințe si instrumente dezvoltate de experți israelieni și livrate de mentori locali cu experiență vastă în domeniul Hi-Tech. Studenții vor dobândi abilitățile teoretice și experiențele practice pentru dezvoltarea de website, mobile web, aplicatii software, eCommerce; un portofoliu profesional solid pentru o carieră intr-un domeniu extrem de căutat.

„Succesul programelor noastre ne confirmă faptul că NewTech Academy a devenit deja, în mai puțin de doi ani, o sursă certificată de talente în ecosistemul tech românesc. Noul program pe care îl lansăm va permite studenților să exploreze arta și știința din spatele interacțiunii om-computer, să acceseze tool-uri interactive, să învețe termenii profesionali și bazele științifice, dobândind în același timp skilluri pentru a oferi viitorilor clienți experiențe memorabile.”, a declarat Lavinia Chican, Co-Fondator si Board Member NewTech Academy.

În cadrul unei colaborări strânse cu o comunitate de lideri din industria tehnologiei românești, NewTech Academy are, în prezent, 120 de cursanți, cărora le oferă programe de formare profesională aliniate la nevoile industriei IT și ale angajatorilor din România. Cursurile se adresează deopotrivă absolvenților de facultate care nu au suficientă experiență practică, persoanelor care vor să înceapă o nouă carieră într-un domeniu foarte atractiv din punct de vedere salarial, tinerilor pentru care practica solidă în domeniul IT este mai importantă decât baza teoretică, persoanelor care vor să își îmbunătățească abilitățile tehnologice și să avanseze în carieră, persoanelor care își doresc să fie la curent cu cele mai recente schimbări în industrie.

„NewTech Academy răspunde unor nevoi imperative ale pieței de muncă din România, peste 70% dintre absolvenții noștri și-au găsit imediat un job pe noua specializare dobândită, cei mai mulți în companii internaționale de tehnologie. Lansarea noului curs, de graphic designer, completează natural, bazat pe feedback-ul primit din piață, portofoliul nostru de programe educaționale, toate acreditate de Ministerul Educației Naționale”, a declarat Shay Hafzadi, Fondator și CEO NewTech Academy.

Curriculumul UX/UI Designer a fost adaptat în colaborare cu companiile lider din industria românească, integrează conținut de ultimă generație, platforme digitale pentru învățare și evaluare pentru a face programele cât mai relevante pentru nevoile industriei locale, asigurându-se că absolvenții vor fi pregătiți pentru angajare de îndată ce programul se încheie. Programul va sublinia importanța experienței utilizatorului în fiecare produs creat de un graphic designer si, mai mult, va evidenția originea conceptului, când și cum a crescut cu scopul final de a pune bazele pentru o experiență optimă a utilizatorului.

NewTech Academy aduce în România metodologia performantă din cadrul Wawiwa Tech Training, partenerul său global, cu o expertiză internaţională în domeniu de peste 20 de ani. Structura programelor a fost dezvoltată de Wawiwa şi echipa sa de profesionişti din industria tehnologiei din Israel, în conformitate cu standardele globale, şi este utilizată în marile centre de instruire din Israel şi din străinătate.

NewTech Academy oferă programe de recalificare pentru posturi foarte solicitate în piața forței de muncă din România, precum Full-Stack Developer (9 luni), Frontend Developer (6 luni), Data Analyst (9 luni) şi UI/UX Designer (6 luni). Ulterior, vor fi adăugate programe suplimentare, cum ar fi cele pentru specialişti în securitate cibernetică, cursuri de tech peentru adolescenți şi altele.
Concepute pentru instruire live, online sau hibrid, programele se desfăşoară pe parcursul a 250-400 de ore, iar orarul cursurilor este unul flexibil. Cursanţii vor avea acces şi la sesiuni de mentorat, de creare a unui portofoliu profesional şi de consiliere în găsirea unui loc de muncă.
Mai multe detalii pe https://www.newtech.ro/

Wawiwa Tech Training acoperă decalajul între competențele tehnologice prin recalificarea forței de muncă pentru profesii tehnologice cu cerere mare. Wawiwa este un furnizor de educație tehnologică din Israel, Startup Nation, care înființează centre locale de formare tehnologică cu parteneri din întreaga lume. Compania oferă partenerilor săi programe de ultimă oră pentru recalificare pe locuri de muncă din domeniul tehnologiei, cum sunt cele pentru dezvoltatori full-stack, dezvoltatori frontend, specialiști în securitate cibernetică, analiști de date, specialiști DevOps, designeri UX/UI, manageri de produse și specialiști în marketing online. Compania folosește o metodologie testată de formare mixtă, conținut de ultimă generație, platforme digitale de învățare și relații puternice în industrie pentru a oferi programe de formare tehnologică care să ducă la o mai mare capacitate de angajare și satisfacție a absolvenților.
Mai multe detalii: https://www.wawiwa-tech.com

Autor: Cristi Dorombach | Sursa: biz.ro

Find out all the details about our courses!
Fill in the fields below, and we will contact you within the next 24 hours.

We're waiting for you at NewTech Academy