Blog

Dezvoltare personală

Cum să îți îmbunătățești skillurile în tech?

În era modernă, marcată de evoluția rapidă a tehnologiei și transformarea accelerată a industriilor, cererea de profesioniști în domeniul tehnologic atinge niveluri maxime. Creșterea dependenței de soluții digitale în diverse sectoare evidențiază necesitatea unei forțe de muncă competente și calificate în tehnologie.

Adaptarea la cererea crescută a tehnologiei

Pe măsură ce tehnologia devine un element esențial în viața și activitatea noastră cotidiană, cererea de profesioniști calificați în acest domeniu continuă să crească. Această cerere este amplificată de revoluția digitală care a influențat toate profesiile, creând un deficit larg de competențe ce trebuie acoperite. Această situație oferă o oportunitate valoroasă persoanelor care doresc să-și îmbunătățească viața profesională și să răspundă acestei cereri prin recalificare și perfecționare.

Dezvoltarea unui nou parcurs în domeniul tehnologic

O cariera in IT nu este limitată doar la cei cu experiență preexistentă în acest domeniu. De fapt, industria tehnologică este o oportunitate pentru oricine are un interes autentic și aptitudini pentru tehnologie. Venitul mediu în acest sector este, de multe ori, dublu față de media națională, atrăgând astfel un număr considerabil de persoane să exploreze cariere dincolo de dezvoltarea software tradițională.

Organizații precum NewTech Academy se specializează în recalificarea persoanelor fără cunoștințe anterioare în software sau tehnologie computerizată. Aceste instituții de formare profesională oferă oportunitatea de a învăța abilități noi și de a găsi un loc de muncă. Responsabilitatea de a promova o cultură a învățării și managementul carierei este împărțită între individ și organizație.

Progresează prin programe de recalificare

Drumul către o cariera in IT nu necesită întotdeauna o diplomă universitară. Multe programe de recalificare oferă o alternativă eficientă, facilitând o tranziție rapidă către angajare în acest sector. Evaluările pot determina potrivirea unei persoane pentru diverse roluri în IT, cum ar fi programarea sau marketingul digital. Se recomandă persoanelor fără cunoștință practică prealabilă să acumuleze experiență practică prin voluntariat sau stagii, dezvoltându-și un portofoliu care să le mărească șansele de angajare în industrie.

Călătoria unui lucrător începător în tehnologie

Succesul în domeniul tehnologic nu urmează întotdeauna o traiectorie liniară. Juniorii sunt încurajați să rămână deschiși la noi experiențe și să accepte diverse roluri în cadrul companiei lor. Acest concept de „oportunități planificate” îi încurajează pe seniori să profite de oportunități neprevăzute, stimulând creșterea personală și avansarea profesională. Pentru a rămâne relevanți, este esențial ca aceștia să continue să învețe, să se adapteze și să navigheze între diferite specializări de-a lungul carierei.

Cum să îți îmbunătățești skillurile în tech?

1. Identifică-ți interesele și aptitudinile:

 • Ce te pasionează în domeniul tehnologiei?
 • Ce abilități ai deja care ar putea fi transferabile?
 • Ce tip de rol vrei să ai în industria tech?

2. Explorează diferite opțiuni de recalificare:

 • Există o varietate de programe de recalificare disponibile, de la cursuri online la programe universitare.
 • Alege un program care se potrivește nevoilor și obiectivelor tale.

3. Dezvoltă-ți abilitățile practice:

 • Participă la proiecte open-source.
 • Voluntariat pentru organizații care au nevoie de ajutor IT.
 • Obține certificări în domenii relevante.

4. Construiește-ți o rețea:

 • Participă la evenimente din industria tech.
 • Conectează-te cu alți profesioniști din tech online.
 • Implică-te în comunități online dedicate domeniului tech.

5. Fii mereu la curent cu cele mai noi tendințe:

 • Citește bloguri și articole din industria tech.
 • Urmărește cursuri online și webinare.
 • Participă la conferințe și evenimente din domeniul tech.

Recalificarea: un proces continuu, nu o destinație

Recalificarea în tehnologie necesită dedicare și capacitatea de a demonstra abilități solide pentru a reuși în programele complexe și solicitante. Deși există diverse căi de recalificare sau calificare, este deosebit de important să alegi un curs care se potrivește aptitudinilor și angajamentului personal. O recalificare reușită nu doar conferă abilitățile necesare, ci și pregătește individul pentru mediul de lucru, punând accent pe aplicarea practică a cunoștințelor dobândite.

Navigarea în industria tehnologiei: rezistență, curiozitate, rețea

Industria tehnologiei apreciază profesioniștii care sunt rezistenți, curioși, flexibili și au o sete de învățare. Construirea unei rețele puternice poate deschide porți către oportunități de angajare și progrese în carieră. 

Cu inteligența artificială (AI) pregătită să revoluționeze fiecare industrie, profesioniștii din domeniul tehnologiei ar trebui să se concentreze să fie la curent cu noile instrumente și tehnologii și să își adapteze cariera în consecință. Pentru asta, NewTech Academy îți vine în ajutor. Vizionează videoclipul nostru despre cursurile IT NewTech Academy și alege să-ți dezvolți abilitățile în domeniul tehnologiei informației (IT).

Află detalii despre cursurile noastre
Completează câmpurile de mai jos și te vom contacta în următoarele 24 de ore

  Te așteptăm la NewTech Academy