News & Media

NewTech Academy aduce în România metodologii performante de formare în domeniul tehnologiei informaţionale

Centrul NewTech Academy se lansează în România în parteneriat global cu Wawiwa Tech Training, ai cărei membri deţin cumulat peste 100 ani de experienţă în domeniul tehnologiei informaţionale, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. NewTech Academy va deveni un centru de excelenţă în educaţia tehnologică, cu programe de formare de ultimă oră precum full-stack, front-end, user information (UI)/user experience (UX), securitate cibernetică şi data mining. Misiunea centrului este de a crea specialişti pentru profesii cu cerere mare în sectorul tech.

Cursuri IT - NewTech Academy

Noul centru de formare NewTech Academy oferă oportunitatea profesioniştilor juniori din România să se alăture industriei tehnologice cu abilităţi şi experienţe practice.

În cadrul unei colaborări strânse cu o comunitate de lideri din industria tehnologiei româneşti, NewTech Academy va oferi programe de formare profesională aliniate la nevoile industriei IT şi ale angajatorilor din România.

Lavinia Chican, Board Member NewTech Academy, a declarat: “Nevoia de a învăţa în permanenţă este, pentru fiecare dintre noi, o premisă pentru a continua să evoluăm în orice domeniu şi oportunitatea de a descoperi mereu noi oportunităţi şi perspective personale şi profesionale. NewTech Academy este un hub de educaţie tehnologică care răspunde unor nevoi importante ale pieţei de muncă şi anume: calificarea la nivel înalt a viitorilor angajaţi şi aducerea lor mai aproape de angajatorii din industria IT&C, FMCG, banking, retail etc. NewTech Academy oferă un sistem integrat de programe de formare, completat de experienţe practice, aplicate nevoilor profesiei respective. Astfel, NewTech Academy va pregăti candidaţi foarte bine pregătiţi, ceea ce va constitui o bază solidă pentru plasarea în locurile de muncă vacante în aceste domenii.”

Industria IT are o mare nevoie de profesionişti. Conform unor studii fundamentate, până în 2025 vor fi create 145 de milioane de noi locuri de muncă digitale, precum dezvoltatori de software, cercetători de cloud şi date, analişti în domeniul securităţii cibernetice, specialişti în DevOps şi multe altele. În întâmpinarea acestei nevoi, NewTech Academy va derula în România programe intensive de formare, cu desfăşurare- interactivă, online sau hibrid, acestea fiind adaptate noilor cerinţe ale pieţei, se menţionează în comunicat.

Dan Gheorghe, CTO New Tech Academy, a declarat: “Sunt încântat să fac parte din NewTech Academy, întrucât provocările întâlnite în experienţa profesională şi abordarea didactică din mediul universitar îmi permit să sprijin acest proiect în a a schimba destinele cursanţilor săi. Cererea de specialişti în domeniul IT creşte anual peste capacitatea de a produce specialişti noi şi aceasta devine tot mai evident pe zi ce trece. Modelul de predare, programa şi tehnologiile integrate în cursurile de bază arată potenţialul NewTech de a deveni un centru de training de renume în România, având şansa de a modela cariere profesionale şi a participa la reducerea lacunei dintre cererea şi oferta de specialişti.”

Toate programele NewTech Academy sunt predate de către mentori internaţionali şi formatori locali, cu experienţă în industrie, care încorporează cunoştinţe şi exerciţii personale şi de grup. Legăturile puternice cu industria locală inspiră conţinutul programelor pentru a se corela cu cerinţele pieţei şi pentru a creşte nivelul de angajare al absolvenţilor. Structura programelor NewTech Academy a fost dezvoltată de profesionişti din industria tehnologiei israeliene, în conformitate cu standardele globale.

Eran Lasser, Fondator şi CEO Wawiwa Tech Training, a declarat: “Suntem foarte încântaţi să încheiem un parteneriat cu NewTech Academy şi să aducem în România metodologia performantă din cadrul Wawiwa Tech Training. Venim cu o expertiză a echipei de peste 20 de ani ce stă la baza succesului nu doar al industriei tech din Israel, dar şi din ţările partenere din regiune. Formarea tehnologică pe care NewTech Academy o va oferi va specializa forţa de muncă locală pentru poziţiile foarte căutate în regiune.”

”Sunt foarte încantată să mă alătur acestui proiect care are un foarte mare potenţial în a acoperi nevoia de specialişti de pe piaţa IT. Cred că modelul de selecţie bazat pe identificarea vocaţiei fiecărui cursant este foarte important, dar şi modul de predare care este bazat pe proiecte practice preluate din lumea reală vor fi doi diferenţiatori foarte importanţi ai NewTech Academy. Evoluţia pieţei din ultimii ani confirmă că cererea de specialişti este în creştere, iar programa propusă de proiectul NewTech Academy este perfect aliniată cu tehnologiile cele mai căutate de pe piaţa muncii”, a declarat Alexandra Cernian, lector universitar la Facultatea de Automatică şi Calculatoare (Universitatea Politehnica din Bucureşti), Senior consultant şi Digital/IT Expert.

NewTech Academy va oferi iniţial programe de recalificare pentru 3 poziţii care sunt foarte solicitate de angajatorii din România: Full-Stack Developer (cu o durata de 9 luni), Front-End Developer (cu o durata de 6 luni) şi UI/UX (cu o durata de 6 luni). Ulterior, vor fi adăugate programe suplimentare, cum ar fi specializarea în securitate cibernetică, cercetătarea datelor (data mining) şi multe altele.

Sursa: bursa.ro

Find out all the details about our courses!
Fill in the fields below, and we will contact you within the next 24 hours.

    We're waiting for you at NewTech Academy