Știri & Media

Centrul de formare şi dezvoltare a specialiştilor din IT NewTech Academy, care urmează să înceapă activitatea în iulie, vrea să închidă anul cu 120 de cursanţi

NewTech Academy, care oferă cursuri specializate în domeniul tehnologic, îşi va începe activitatea în luna iulie a acestui an şi estimează un număr între 100 şi 120 de cursanţi, până la finalul anului în curs. „Vom organiza clase cu 20 de cursanţi, iar interviurile cu candidaţii vor avea loc online şi vor dura aproximativ o oră, timp în care vom încerca să aflăm care este nivelul acestuia şi vom încerca să îl îndrumăm spre cursul potrivit în funcţie de abilităţile şi nevoile sale”, a spus Shay Hafzadi, CEO New Tech Academy, în cadrul unui eveniment online organizat de companie.

Lavinia Chican, unul dintre fondatorii New TechAcademy a spus în cadrul videoconferinţei „Într-o lume digitalizată în care pandemia ne-a arătat mai mult decât oricând cât de importantă este tehnologia, lansăm astăzi NewTech Academy. Un hub de educaţie tehnologică care răspunde unor nevoi importante ale pieţei de muncă.” În România, NewTech Academy va organiza trei cursuri intensive de formare în IT cu desfăşurare interactivă, atât online, cât şi hibrid, adaptate noilor cerinţe ale pieţei, ce au preţuri între 2.500 şi 4.000 de euro. „Costurile sunt cuprinse între 2.500 şi 4.000 euro în funcţie de curs. Cele de front end, cu o durată de şase luni costă între 2.500 şi 3.000 euro. Iar cele de nouă luni ajung la 4.000 de euro”, a spus Shay Hafzadi. Facultăţile de profil din România oferă aproximativ 9.500 de absolvenţi anual pe piaţa de IT, iar România are nevoie de peste 15.000 de specialişti anual, susţine Dan Gheorghe, CTO NewTech Academy, prezent în cadrul evenimentului online.

„Pierderile financiare înregistrate ca urmare a lipsei de specialişti IT au fost estimate în 2019 la peste 7 miliarde de euro. Din experienţă pot spune cum am văzut oportunităţi de investiţie în România pierdute pentru că nu am avut specialiştii necesari în timp util şi au fost mutate aceste investiţii în alte ţări”, a spus Dan Gheorghe. De asemenea, până în 2025, vor fi create 145 de milioane de noi locuri de muncă digitale, precum dezvoltatori de software, cercetători de cloud şi date, analişti în domeniul securităţii cibernetice, specialişti în DevOps, conform unor studii citate de reprezentaţii NewTech Academy.

Autor: Alexandra Cepăreanu | Sursa: zf.ro

Află detalii despre cursurile noastre
Completează câmpurile de mai jos și te vom contacta în următoarele 24 de ore

    Te așteptăm la NewTech Academy