Știri & Media

În 5 ani vor fi create 145 de milioane de noi locuri de muncă în sectorul IT la nivel global

Până în anul 2025, vor fi create 145 de milioane de noi locuri de muncă digitale la nivel global, printre care regăsim dezvoltatori de software, cercetători de cloud și date, analiști în domeniul securității cibernetice și specialiști în DevOps.

După ce pandemia a adus un proces de digitalizare, mai mult forțat, studii fundamentale denotă că viitorul pieței muncii va fi automatizat, arată reprezentanții New Tech Academy, un nou hub de educație tehnologică.

De altfel, potrivit unui raport realizat de Robert Half, agenție de recrutare din SUA, cele mai căutate poziții în 2021 sunt în zona security professional, cloud architect, database administrator sau programmer analyst.

„Cererea de specialiști în domeniul IT crește anual peste capacitatea de a produce specialiști noi și aceasta devine tot mai evident pe zi ce trece”, a declarat Dan Gheorghe, CTO New Tech Academy.

În România, școlile pregătesc anual 9.500 de absolvenți, dar cererea pieței este de 15.000 pe an, mai menționează reprezentanții New Tech Academy. Centrul își propune să pregătească aproximativ 120 de oameni până la sfârșitul acestui an.

Autor: Georgiana Costea | Sursa: forbes.ro

Află detalii despre cursurile noastre
Completează câmpurile de mai jos și te vom contacta în următoarele 24 de ore

    Te așteptăm la NewTech Academy