Blog

Tendințele industriei

Cum se va dezvolta cyber security în viitor?

În peisajul digital plin de energie al secolului 21, fiecare clic și glisare ne adâncesc într-o lume mai interconectată ca niciodată. Această rețea vastă, vibrantă și în continuă expansiune atinge toate aspectele vieții noastre. Cu toate acestea, sub strălucirea acestui dans digital se ascunde un decalaj tot mai amplu – o lipsă gravă de experți în securitate cibernetica. De fapt, global vorbind avem nevoie de 3,4 milioane de profesioniști în securitate cibernetica. Pe măsură ce universul nostru online se extinde cu fiecare aplicație și dispozitiv nou, o întrebare urgentă răsună: Suntem cu adevărat pregătiți să-l protejăm? Alătură-te nouă pentru a explora împreună provocările din lumea digitală.

Starea actuală a securității cibernetice

Era digitală, deși bogată în inovație și conectivitate, are umbrele ei. Astăzi, atacurile cibernetice nu sunt doar frecvente, ci au devenit din ce în ce mai sofisticate. Au trecut vremurile în care un simplu firewall sau un software antivirus era suficient. Odată cu fiecare trecere a afacerii către digitalizare, de la corporații mari la startup-uri în curs de dezvoltare, suprafața de atac se lărgește. Titlurile recente povestesc despre încălcări majore, cu companii de renume care se confruntă cu scurgeri de date, furturi financiare și o reputație pătată, subliniind că nicio entitate, indiferent de dimensiune sau statură, nu este imună. 

Poți lua ca exemplu Tigo, o platformă de chat video care a expus online datele personale ale a peste 700.000 de persoane, inclusiv mesaje private, adrese IP și multe altele. 

Securitatea cibernetică este o prioritate de top pentru organizațiile din întreaga lume și există o preocupare tot mai mare cu privire la deficitul de talente în domeniul securității cibernetice. Lipsa investițiilor, a pregătirii și a rezistenței atât în ​​sectorul public, cât și în cel privat este un factor semnificativ care contribuie la deficitul de experți în securitate cibernetică. 

Când zidurile cibernetice se sparg, problemele rezultate pot avea un impact semnificativ și extins asupra întregului sistem sau organizației. Nu este vorba doar de date furate sau de active compromise; este vorba despre erodarea încrederii consumatorilor, acționarilor și partenerilor. Pe măsură ce întreprinderile devin mai interdependente, o încălcare a uneia poate avea efecte în cascadă asupra întregului lanț de aprovizionare, ceea ce duce la impacturi economice și sociale mai ample. Lumea urmărește, încărcată de anxietate, întrebându-se unde va lovi următoarea breșă și ce efect de domino ar putea iniția. Mesajul este clar: în starea actuală a securității cibernetice, este mult de făcut.

Lipsa de competențe în securitate cibernetică

Termenul „lipsă de competențe de securitate cibernetica” nu este doar o expresie la modă, ci este o preocupare reală și în creștere. Multe rapoarte din industrie, cum ar fi Forumul Economic Mondial, continuă să sublinieze că pur și simplu nu avem suficienți oameni pregătiți pentru a face față potopului de amenințări cibernetice. Mai ales alarmant este faptul că sectoarele precum electricitatea, plățile și spitalele sunt cele mai expuse riscului. Ele se confruntă cu cele mai mari lacune critice în accesul la profesioniști calificați în securitate cibernetica

Absența talentului în domeniul securității cibernetice nu reprezintă doar o răsturnare neașteptată, ci constituie un punct critic în intrigarea tehnologică a narațiunii noastre. Analizează această situație în felul următor: există o concepție greșită conform căreia mulți cred că aceste poziții sunt destinate exclusiv elitei tehnologice, fapt ce îi descurajează să exploreze acest domeniu. Lipsa unor roluri generaliste de intrare, care ar putea permite noilor veniți să-și testeze abilitățile înainte de a se angaja profund, alimentează și mai mult această concepție eronată. Și, surprinzător, există o scădere a interesului în rândul studenților și absolvenților proaspeți din domeniul științelor STEM, împreună cu programe academice care nu răspund întotdeauna nevoilor industriei. Abordarea acestei provocări necesită colaborare. Atât sectorul public, cât și cel privat au un rol de jucat în stimularea și cultivarea talentului nostru în domeniul securității cibernetice.

Exercițiu de imaginație

Imaginează-ți că lași ușa de la intrare larg deschisă într-o noapte furtunoasă; aceasta reprezintă scenariul actual pentru multe organizații și persoane. Fără suficienți experți, hoții cibernetici pot crea cu ușurință breșe în apărarea noastră digitală. Acest lucru duce la tot felul de coșmaruri digitale – date furate, conturi bancare golite și o mulțime de arătare cu degetul. Și iată dilema: problemele cibernetice nu sunt doar o problemă a „departamentului IT”, ci sunt o problemă a tuturor. Așa cum nu ne-am aștepta ca doar un membru al unei gospodării să fie responsabil pentru o ușă de intrare securizată, nu putem lăsa protecția cibernetică în mâinile doar a câtorva aleși. În lumea noastră interconectată, fiecare dispozitiv conectat al oricărui angajat poate avea efecte de undă. Avem cu toții o miză în acest joc digital, ceea ce face imperativ să ne unim și să consolidăm lumea online împreună.

Acum, dacă ne uităm în viitor, lucrurile par complicate. Pe măsură ce tehnologia avansează și devine mai populară, ghicește de cine vom avea nevoie mai mult? Eroii noștri cibernetici. Dar dacă nu putem îndeplini aceste roluri, inovația s-ar putea încetini până la un târâș. Companiile și-ar putea pierde avantajul, iar țări întregi ar putea rata următorul mare val de tehnologie. Totul pentru că nu aveam destui apărători digitali în colțul nostru.

NewTech Academy: Reducerea decalajului de competențe în domeniul securității cibernetice

Într-o lume plină de amenințări digitale complexe, nevoia de experți în securitate cibernetică pentru a combate un atac cibernetic nu a fost niciodată mai pronunțată. Prin valorificarea puterii inteligenței artificiale, NewTech se asigură că absolvenții săi nu sunt doar pregătiți pentru provocările de astăzi, ci sunt și pregătiți pentru amenințările evolutive de mâine. 

Pe măsură ce lumea continuă să evolueze și să se bazeze mai mult pe tehnologie, rolul experților în securitate cibernetica devine și mai critic, făcând ca experții academiei NewTech să fie un far pentru cei care aspiră să facă o diferență în domeniul tehnologiei.

Călătoria noastră prin labirintul digital este plină atât de minuni, cât și de griji. Pe de o parte, tehnologia continuă să ne îmbogățească viața în moduri pe care nu ne-am fi putut imagina acum câteva decenii. Cu toate acestea, ascunzându-se sub această minune este o provocare tăcută: nevoia mare de profesioniști în securitate cibernetică. 

Pe măsură ce atacurile cibernetice devin mai inteligente, nevoia de apărători devine mai urgentă. NewTech Academy recunoaște acest lucru și conduce cu pasiune sarcina, oferind programe de ultimă oră pentru a înarma următoarea generație cu abilitățile potrivite. În esență, în timp ce lumea noastră digitală reprezintă amenințări, cu campioni în prima linie, există speranță.

Pe măsură ce continuăm să îmbrățișăm și să modelăm viitorul nostru digital, este reconfortant să știm că eforturile sunt în plină desfășurare pentru a ne asigura că este unul sigur. Nu suntem doar niște spectatori pasivi în această poveste; suntem participanți activi, modelând un mâine mai sigur, interconectat.

Află detalii despre cursurile noastre
Completează câmpurile de mai jos și te vom contacta în următoarele 24 de ore

    Te așteptăm la NewTech Academy