Blog

Tendințele industriei

Top joburi tehnologice în 2024

Se apropie un nou an și este o oportunitate de a ne gândi la ceea ce dorim să realizăm în anul următor. 2023 a început bine, dar s-a încheiat cu o criză financiară și recesiune. Totuși, există o cerere semnificativă pentru locurile de muncă în domeniul tehnologic, iar discrepanța globală în competențe pare să fie o realitate pe termen lung. Transformarea digitală încă împinge afacerile înainte, iar aceste afaceri încă se luptă să găsească talente tehnologice în 2024.

McKinsey a estimat că până în 2030, la nivel global, până la 375 de milioane de lucrători ar putea fi nevoiți să se recalifice din cauza noilor tehnologii precum inteligența artificială și automatizarea. Incertitudinea economică și profesională a pandemiei din 2020 a subliniat importanța de lungă durată a perfecționării și recalificării pentru a fi la curent cu cerințele industriei.

Iată câteva dintre joburile aflate în top pentru viitorul apropiat:

Dezvoltatorii Full-Stack

Deși nu este un loc de muncă nou, schimbarea rapidă a tehnologiei a făcut din Full-Stack Developers un atu valoros pentru orice companie. Dezvoltatorii Full-Stack implementează o varietate de abilități, în funcție de nevoile în schimbare ale unei organizații. Atât dezvoltatorii front-end, cât și dezvoltatorii backend sunt la mare căutare, dar dezvoltatorii Full-Stack sunt mai solicitați decât toți.

Potrivit LinkedIn, rata de angajare pentru acest rol a crescut cu 35% în fiecare an din 2015 în SUA, iar titlul postului „Full-Stack Developer” se clasează pe locul 2 pe site-ul de locuri de muncă.

Dezvoltatorii Frontend

Nici rolurile de Frontend Developers nu au trecut neobservate în topul nostru. Yuri Musienko afirmă că pe măsură ce tehnologia avansează, nevoia de pagini web responsive, interactive și vizual atractive crește. Astfel că Dezvoltatorii Frontend au competențele necesare pentru a răspunde acestor cerințe, lucrând cu tehnologii în evoluție și abordând noi tendințe în design și funcționalitate.

Dacă dorești să iei și tu parte la dezvoltarea produselor digitale care să satisfacă cerințele în continuă schimbare ale utilizatorilor și ale pieței în 2024, NewTech îți deschide porțile! Academia oferă cursuri de programare Frontend Developer, combinând metode de învățare moderne cu practici aplicate, pentru a-ți asigura o experiență educațională completă și eficientă în domeniul tehnologiei informației.

Data & Business Analysts

Conform cercetărilor efectuate de IBM, în 2020, numărul posturilor vacante în domeniul științei datelor numai în Statele Unite a atins cifra de 2.720.000. Specialiștii de date analizează și modelează datele pentru a extrage informații utile, utilizate în diverse scopuri, precum furnizarea de produse relevante, personalizarea experiențelor clienților și gestionarea riscurilor și fraudei.

Alte studii indică, de asemenea, că analiștii de date sunt în mare căutare și beneficiază de creșteri salariale semnificative. Acești profesioniști analizează datele existente pentru a asista conducerea în luarea deciziilor de afaceri mai informate.

Viitorul produselor și serviciilor din jurul nostru este modelat de date și de profesioniștii în domeniul datelor care au abilitățile necesare pentru a le utiliza în mod eficient. Odată cu tranziția de la întâlnirile față în față la interacțiunile digitale, cantitatea de date digitale generate crește exponențial, ceea ce va duce la o cerere tot mai mare pentru specialiștii în știința datelor.

Dacă aspiri să devii Data Analyst, îți recomandăm cursul oferit de NewTech Academy. În doar 9 luni, vei dobândi competențe practice în SQL, Excel, Data Visualisation, Data Analysis, Power BI, Big Data, și Python, susținute de mentori cu vastă experiență în Hi-Tech. Curriculumul este proiectat de Wawiwa Tech Training și include pregătire intensivă, 70% practică, finalizându-se cu un portofoliu impresionant ce te va poziționa remarcabil pe piața tehnologică.

Specialiștii în securitate cibernetică

În prezent, fiecare organizație se ocupă de administrarea unor volume imense de informații, adesea numite „resursa esențială”, ceea ce amplifică importanța securității cibernetice ca una dintre direcțiile principale ale evoluției tehnologice pentru 2024 și dincolo. În Statele Unite, cererea pentru specialiști în securitate cibernetică a crescut cu 30% față de anul precedent, conform informațiilor furnizate de LinkedIn.

Recentul conflict dintre Rusia și Ucraina a subliniat importanța apărării cibernetice, atât la nivel guvernamental, cât și în mediul de afaceri. În consecință, se anticipează că bugetele alocate securității cibernetice vor înregistra creșteri semnificative în 2024, pentru a se adapta la acest nou tip de război și riscuri asociate.

Specialiștii în securitate în cloud și DevOps, o categorie distinctă de profesioniști cibernetici, se bucură, de asemenea, de o cerere semnificativă datorită extinderii serviciilor cloud. Angajatorii sunt dispuși să plătească salarii mai ridicate pentru cei care pot preveni atacurile înainte ca acestea să apară, contribuind la construirea unui ecosistem digital securizat de la zero.

Preia controlul asupra viitorului tău – Învăță noi abilități tehnologice

Recalificarea la tehnologie ar trebui, prin urmare, să facă parte din rezoluțiile tale de Anul Nou. Dacă te gândești la o schimbare a carierei în 2024, un pariu bun în acest moment ar fi să te înscrii într-un program de formare tehnologică care să ducă la locuri de muncă tehnologice profitabile, la mare căutare. Sunt căutați oameni cu abilități tehnice avansate.

Companiile își sporesc eforturile de recrutare pentru astfel de talente, în timp ce își cultivă forța de muncă existentă orientată spre tehnologie pentru a rămâne competitivă. Acest lucru indică faptul că cei care sunt pregătiți să-și îmbunătățească abilitățile tehnologice vor beneficia de o poziție avantajoasă în obținerea unor roluri de muncă de top, cu condiții excelente, în cadrul industriei tehnologice.

În timp ce schimbarea poate fi inevitabilă și poate veni ca o surpriză, a fi pregătit pentru ceea ce urmează este o decizie pe care o poți lua. Poate că anul acesta te-a împins la o schimbare de carieră, dar aceasta este o ocazie grozavă de a te reinventa și de a ieși mai puternic și mai prosper pe cealaltă parte! 

Pentru a te susține în noul tău drum, NewTech Academy, o companie specializată în cursuri din domeniul tehnologiei, are o mulțime de oferte și cursuri planificate pentru 2024. Mult succes!

Află detalii despre cursurile noastre
Completează câmpurile de mai jos și te vom contacta în următoarele 24 de ore

    Te așteptăm la NewTech Academy