Știri & Media

Studiu: Copiii petrec 7,5 ore zilnic în fața ecranelor

Conform unui studiu citat de reprezentanții centrului de educație tehnologică NewTech Academy, copiii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani petrec, în medie 7,5 ore zilnic în fața ecranului, pentru divertisment.

Lavinia Chican, fondator și partener al NewTech Academy, susține că, practic, pe parcursul unui an, 114 zile întregi sunt petrecute în fața ecranului în scop recreativ.

„Copiii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani petrec, în medie 7,5 ore zilnic în fața ecranului, pentru divertisment.Este o realitate a zilelor noastre, care poate fi transformată într-o mare oportunitate, devenind creatori activi în lumea digitală, nu doar consumatori”, explică Lavinia Chican.

Potrivit acesteia, părinții pot transforma acest pericol într-o oportunitate, iar copiii pot îmbina pasiunea lor pentru tehnologie și posibilitatea de a acumula cunoștințe care să îi ajute în viitor.

„Un curs (…) înseamnă o investiție în dezvoltarea abilităților cognitive, creative și critice ale copilului. Nu este doar o platformă de codare, ci și un mediu unde copiii pot experimenta și își pot exprima ideile în moduri inovatoare”, precizează și Adrian Danciu, trainer în cadrul NewTech Academy.

NewTech Academy este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai active centre de formare şi dezvoltare a specialiştilor din IT. Recent, centrul a anunțat că va organiza mai multe cursuri în domeniu atât pentru copiii cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani, cât și pentru adolescenții de 14-17 ani.

Autor: Laura-Georgiana Cioba | Sursa: forbes.ro

Află detalii despre cursurile noastre
Completează câmpurile de mai jos și te vom contacta în următoarele 24 de ore

    Te așteptăm la NewTech Academy