Blog

Limbaje de programare

Python – limbaj de programare potrivit pentru începători

Python este un limbaj de programare de înalt nivel, interpretat, cu o sintaxă foarte clară și concisă care pune accent pe lizibilitate. Acesta permite dezvoltatorilor să scrie programe într-un număr mai redus de linii de cod comparativ cu alte limbaje populare, precum C++ sau Java. Fiind un limbaj de programare care are o sintaxă relativ simplă, acest lucru îl face o alegere ideală pentru începătorii care abia încep în domeniul programării. La NewTech, avem Python pentru copii și adolescenții care abia așteaptă să intre în industria IT. 

De ce să înveți Python

Există o mulțime de resurse, articole și cursuri Python începători, însă întrebarea este, de ce să înveți acest limbaj? Deoarece este foarte versatil, ceea ce înseamnă că se poate utiliza pentru o mare varietate de sarcini și în diferite industrii.
Indiferent dacă ești începător și nu ai avut contact cu lumea programării, sau poate ai habar de câteva caracteristici ale acestui domeniu, cert este că învățarea unui nou limbaj de programare este și va în continuare o provocare. De ce? Pentru că orice învățăm nou ne stârnește anumite curiozități și întrebări despre acel lucru.
Python, limbaj de programare, folosește mai ales cuvinte cheie în limba engleză, deci are mai puține excepții și cazuri speciale în comparație cu limbile.

Sintaxa simplă a lui Python

Python este un limbaj care are o sintaxă foarte simplă. Acesta este unul dintre motivele pentru care este ideal pentru începătorii care intră în tehnologie, pe care să îl considere ca prim limbaj. În comparație cu alte limbaje, Python are una dintre cele mai simple sintaxe care utilizează mai puține linii de cod pentru a îndeplini o anumită sarcină. Acest lucru face mai ușor să înveți elementele de bază și să înțelegi acest limbaj într-o perioadă mai scurtă de timp.

Versatilitatea limbajului Python

Acesta este unul dintre motivele pentru care Python este un limbaj atât de popular. Indiferent de domeniul în care te afli, într-un fel sau altul, probabil că vei putea folosi Python în proiectele de lucru și personale. De exemplu:

 • Aplicații industriale – Python este utilizat într-o gamă largă de domenii, inclusiv dezvoltarea web, știința datelor, învățarea automată, inteligența artificială, calculul științific și multe altele. Recent, impactul său s-a simțit cu adevărat în domeniile AI și ML, făcându-l o abilitate foarte solicitată.
 • Framework și biblioteci – Python are o colecție mare de cadre și biblioteci, toate acestea ușurând utilizarea în timp ce creați aplicații și vă ajută să dezvoltați proiecte într-o perioadă mai scurtă de timp.
 • Compatibilitate – Python este un limbaj multiplatform, ceea ce înseamnă că codul care este scris într-un sistem de operare poate fi executat într-un alt sistem de operare fără probleme.
 • Open-Source – Unul dintre motivele pentru care îmi place de fapt Python este că are o comunitate open-source vibrantă. Acest lucru ajută la punerea la dispoziție a numeroase resurse pentru cei care doresc să învețe și să contribuie la limbă. De asemenea, acest lucru face din Python un limbaj în evoluție care devine mereu din ce în ce mai bun.

Avantajele unui curs Python online

Există o multitudine de cursuri Python începători pe piață, însă este important să alegi un curs care ți se potrivește ție și așteptărilor tale. Bineînțeles că există o serie de avantaje în ceea ce privește un curs online Python, reflectând atât beneficiile educației online, cât și popularitatea și versatilitatea limbajului. Iată câteva dintre avantajele învățării printr-un curs online Python:

 • Flexibilitate: Cursurile online permit învățarea în propriul ritm. Poți învăța oricând și oriunde, atât timp cât ai o conexiune la internet.
 • Actualizări regulate: Cursurile online sunt adesea actualizate pentru a include cele mai noi tehnici, funcționalități sau versiuni ale limbajului Python.
 • Interactivitate: La NewTech, punem accent pe exerciții practice, teste și proiecte pentru a îmbunătăți înțelegerea și reținerea informației.
 • Feedback instantaneu: Trainerii noștri oferă verificare automată a codului, permițându-ți să vezi imediat dacă soluția ta este corectă.
 • Acces la comunitate: Cursanții noștri au grupuri asociate unde discută probleme, schimbă idei sau cer ajutor.
 • Diversitate în metodele de învățare: Cursurile includ videoclipuri, texte, infografice, quiz-uri și alte metode didactice care se potrivesc diferitelor stiluri de învățare.
 • Portofoliu: La finalul cursurilor noastre online, poți realiza un portofoliu impresionant care poate fi adăugat în CV sau profilul LinkedIn.

Cum să înveți Python limbaj de programare

La NewTech, înveți Python atât ca adult, prin cursul de Data Analyst, cât și ca adolescent, într-un curs dedicat acestui limbaj de programare.

Învață Python la NewTech Academy

În cadrul cursurilor NewTech, studenții învață programare de la zero. Așa se întâmplă și la cursul de Data Analyst. Pe lângă Big Data, SQL, Excel, programa include de asemenea și Python. Dacă ești adult, vrei să te recalifici profesional, sau te tentează să începi o carieră în analiza datelor, alege cursul nostru.

Și copilul tău poate învăța Python la NewTech Academy

În cadrul cursului pentru copii & adolescenți, lecțiile se desfășoară 100% live și online, iar cei mici sunt împărțiți grupe restrânse, alcătuite din cursanți cu vârsta între 14 și 17 ani. Totodată, este un curs practic. Noi punem accent pe aplicarea concretă a conceptelor și a teoriei învățate, și încurajăm învățarea prin exerciții practice și proiecte din viața reală.
Mentorii cursului sunt traineri calificați, plini de entuziasm și gata să-i învețe pe cei mici toate secretele din lumea programării. Cu multă pasiune pentru dorință de a împărtăși cunoștințele deja acumulate, instructorii noștri îi vor îndruma pe copii încă de la început. Mai mult decât atât, ei vor oferi feedback constant și personalizat cursanților, și vor fi tot timpul disponibili pentru a îi sfătui și îndruma pe cei mici. Programarea este una dintre competențele cheie în secolul 21. Python îi va deschide copilului numeroase oportunități de carieră în domenii variate.

Cum poate fi Python de ajutor pentru cei mici

Învățarea limbajului de programare Python poate reprezenta un prim pas esențial către o carieră în tehnologie. Python este unul dintre cele mai populare și versatile limbaje de programare din lume, utilizat într-o varietate de domenii, cum ar fi dezvoltarea web, inteligența artificială, analiza de date, machine learning și multe altele. Acesta servește ca o poartă către numeroase specializări în industria tech.

Familiarizarea cu Python oferă o bază solidă de cunoștințe, facilitând învățarea altor limbaje și tehnologii. Companiile de top din domeniul tech caută constant programatori cu experiență în Python datorită capacitații sale de a dezvolta soluții rapide și eficiente. O fundație solidă în Python poate deschide uși în direcții diverse: dezvoltator software, inginer de date, cercetător în inteligență artificială, analist de sisteme și multe altele. În concluzie, învățarea Python nu doar că poate conduce către o carieră în tehnologie, dar poate și consolida o poziție în această industrie în rapidă evoluție.

Dacă am compara limbajele de programare cu jocurile de construcție pentru copii, Python ar fi ca un set cu piese mari, colorate și ușor de manevrat. De ce? Pentru că:

 • E simplu și clar: Python este ca o carte pentru copii, cu propoziții scurte și ușor de înțeles. Nu trebuie să te încurci în detalii complicate ca să îi spui computerului ce să facă.
 • E ca o colecție de jucării: Python are multe „unelte” deja făcute pe care le poți folosi. De exemplu, dacă vrei să desenezi, există unelte pentru asta. Dacă vrei să faci calcule, există și unelte pentru asta.
 • Poți împărtăși cu prietenii: Dacă faci ceva cool cu Python, poți arăta și altora. Și poți folosi lucrurile pe care le-au făcut alții pentru a-ți face creațiile și mai interesante.
 • Te ajută să înveți: Odată ce începi să cunoști Python, va fi mai ușor să înveți și alte „limbaje” cu care să vorbești computerului. E ca și cum ai învăța engleză și apoi ți-ar fi mai ușor să înveți și alte limbi străine.

Cum poate Python să dezvolte gândirea logică

Logica este necesară pentru dezvoltarea pașilor pe care trebuie să-i facă un computer pentru a îndeplini o anumită sarcină. Repetarea sarcinilor și luarea deciziilor în funcție de datele primite pentru a fi observate vor necesita o anumită logică pentru a fi prezentă în miezul programului. Fără o minimă gândire logică, programatorul nu va putea transfera fluxul necesar în program, chiar dacă este cea mai expertă persoană în sintaxă.

Acestea fiind spuse, merită menționat faptul că, deși posedă această abilitate de aur este necesară pentru toți programatorii de acolo, nu este suficientă în sine. Persoana care codifică programul va trebui, de asemenea, să fie capabilă să-și aplice logica și gândirea logică la codul pe care îl scrie pentru a face lucrurile să funcționeze fără probleme și așa cum se dorește. La urma urmei, un program sau robot este conceput pentru a îndeplini o sarcină umană mai rapid și mai eficient.

Află detalii despre cursurile noastre
Completează câmpurile de mai jos și te vom contacta în următoarele 24 de ore

  Te așteptăm la NewTech Academy