Blog

Graphic Design

Behance vs WIX

Ești un artist în căutare de galerie virtuală? Un designer care își dorește un spațiu online pe măsura talentului său? Un fotograf care vrea să-și expună lucrările într-o lumină cât mai bună? Sau poate un freelancer care are nevoie de un portofoliu online pentru a-și atrage clienții? Indiferent de domeniul tău creativ, alegerea platformei potrivite pentru portofoliul online este imperativă.

Pe blogul NewTech Academy, am explorat în detaliu cum să-ți creezi propriul site web atât cu WIX, cât și cu Behance, două platforme populare cu abordări distincte. Acum, te invităm să afli care dintre ele este cea mai potrivită pentru a-ți pune în valoare talentul și a-ți atinge obiectivele profesionale.

Prezentare generală

Behance, cu al său design minimalist și o comunitate creativă vibrantă, îți oferă o rampă de lansare pentru a-ți expune lucrările într-un mediu dedicat exclusiv artei și designului. Sau poate WIX, cu versatilitatea și funcțiile sale extinse, îți oferă libertatea de a-ți construi un portofoliu unic, adaptat perfect stilului tău și nevoilor tale specifice? Știm că alegerea nu este ușoară, dar cu ajutorul articolului nostru, vei înțelege diferențele cheie dintre cele două platforme. Mai jos vom explora avantajele și dezavantajele fiecăreia, îndrumându-te să alegi cea mai bună opțiune pentru tine.

Behance (Paradisul creativilor)

Behance este o platformă socială dedicată în întregime comunității creative. Este locul ideal pentru a-ți expune lucrările, a te conecta cu alți artiști și designeri, a primi feedback valoros și a descoperi noi oportunități de colaborare sau angajare.

behance design graphic
  • Comunitate creativă: Behance găzduiește o comunitate vastă și activă de profesioniști creativi din întreaga lume. Poți urmări alți utilizatori, participa la discuții, te alătura grupurilor și chiar participa la concursuri și provocări creative. Această interacțiune constantă cu alți creatori îți poate oferi inspirație, motivație și oportunități de creștere profesională.
  • Design curat și minimalist: Behance pune accentul pe conținutul tău creativ, oferind un design simplu și elegant care nu distrage atenția de la lucrările tale. Portofoliile create pe Behance au un aspect profesional și sunt ușor de navigat, ceea ce este esențial pentru a impresiona potențialii clienți sau angajatori.
  • Integrare cu Adobe Portfolio: Dacă ești deja utilizator Adobe Creative Cloud, Behance se integrează perfect cu Adobe Portfolio, o platformă dedicată creării de portofolii online personalizate. Poți importa cu ușurință proiectele tale din Behance în Adobe și le poți organiza într-un mod care să reflecte cel mai bine stilul și brandul tău personal.

Exemple de utilizare: Behance este ideal pentru fotografii care doresc să-și prezinte cele mai bune fotografii într-un mod atractiv, designerii grafici care doresc să-și expună proiectele de branding și identitate vizuală, ilustratorii care intenționează să-și împărtășească creațiile artistice și chiar designerii de modă care vor să-și prezinte colecțiile într-un mediu elegant și profesional.

WIX (Versatilitate și control total)

WIX este o platformă de creare de site-uri web all-in-one, care îți oferă libertatea și flexibilitatea de a-ți construi un portofoliu online complet personalizat. Pe lângă prezentarea lucrărilor, poți adăuga un blog, un magazin online, formulare de contact și multe alte funcții utile.

wix graphic design
  • Flexibilitate și personalizare: WIX îți pune la dispoziție un editor drag-and-drop intuitiv și sute de șabloane profesionale, permițându-ți să-ți personalizezi portofoliul în funcție de preferințele și nevoile tale. Poți alege culorile, fonturile, layout-ul și toate celelalte elemente de design pentru a crea un site unic care să reflecte personalitatea și brandul tău.
  • Funcții diverse: Platforma oferă o gamă largă de funcții care depășesc cu mult simpla prezentare a lucrărilor tale. Poți adăuga un blog pentru a împărtăși gândurile și experiențele tale, un magazin online pentru a-ți vinde produsele sau serviciile, formulare de contact pentru a facilita comunicarea cu potențialii clienți și chiar instrumente SEO pentru a-ți optimiza site-ul pentru motoarele de căutare.
  • Potrivit pentru orice tip de site: Da. Ai înțeles bine, WIX nu este doar pentru portofolii. Poți crea orice tip de site web, de la un simplu blog personal la un magazin online complex cu mii de produse. Această versatilitate face ca platforma să fie o alegere excelentă pentru antreprenori și proprietari de afaceri mici care doresc să-și construiască o prezență online completă.

Exemple de Utilizare: Aproape ca și în cazul Behance, WIX este perfect pentru freelanceri care doresc să-și prezinte serviciile și să atragă noi clienți și artiști care doresc să-și vândă lucrările online. Totodată, platforma este folosită de proprietari de restaurante care doresc să-și prezinte meniul și să accepte rezervări online și chiar pentru organizații non-profit care vor să-și promoveze cauza și să strângă fonduri.

Behance VS WIX

BehanceWIX
CosturiGratuit pentru utilizarea de bază; Adobe Creative Cloud oferă integrări premiumPlanuri gratuite și plătite; opțiuni premium începând de la prețuri accesibile
Simplitatea utilizăriiUșor de utilizat pentru prezentarea rapidă a portofoliilor creativeEditor drag-and-drop intuitiv, poate necesita mai mult timp pentru personalizare
MonetizareMai puține opțiuni directe pentru monetizarePermite crearea de magazine online, vânzarea de produse și servicii
Viteza de încărcare a site-uluiGeneral rapidă datorită designului simplu și serverelor optimizate AdobeVariază în funcție de complexitatea site-ului și de utilizarea resurselor
Întreținere și actualizăriFără necesitate de întreținere din partea utilizatoruluiNecesită actualizări și întreținere regulată, de obicei gestionată de WIX
Suport și asistențăSuport bazat pe comunitate, articole și tutoriale onlineSuport prin chat, telefon, email și un centru de ajutor extins

Portofolii și prezentări

Behance este special concepută pentru a pune în valoare lucrările creative, oferind o gamă variată de instrumente și opțiuni de prezentare. Utilizatorii pot crea proiecte cu aspect profesional, pot organiza lucrările în colecții tematice și pot adăuga descrieri detaliate și context pentru fiecare piesă. Platforma oferă, de asemenea, opțiuni de personalizare a aspectului portofoliului, permițând utilizatorilor să își exprime stilul personal și să creeze o experiență vizuală captivantă pentru vizitatori.

WIX, deși oferă și opțiuni pentru crearea de portofolii, este în primul rând o platformă de construire a site-urilor web cu scop general. Opțiunile de prezentare a portofoliului pe WIX sunt mai limitate în comparație cu Behance, dar platforma oferă o gamă mai largă de șabloane și elemente de design care pot fi personalizate pentru a crea un portofoliu unic.

Flexibilitatea designului

WIX excelează în ceea ce privește flexibilitatea designului, oferind utilizatorilor un control aproape nelimitat asupra aspectului și funcționalității site-ului lor. Editorul drag-and-drop intuitiv permite adăugarea și personalizarea ușoară a elementelor de design, cum ar fi imagini, videoclipuri, text, formulare și multe altele. De asemenea, oferă o vastă bibliotecă de șabloane profesionale, care pot fi adaptate pentru a se potrivi oricărui stil sau brand.

Behance, pe de altă parte, are un set mai restrâns de opțiuni de personalizare a designului. Platforma pune accentul pe un aspect curat și minimalist, care permite lucrărilor creative să iasă în evidență. Deși utilizatorii pot personaliza anumite elemente, cum ar fi culorile și fonturile, opțiunile de design sunt mai limitate în comparație cu WIX.

Optimizare SEO

Atât Behance, cât și WIX oferă opțiuni de optimizare pentru motoarele de căutare (SEO), dar abordările lor diferă. WIX oferă o gamă mai largă de instrumente și funcționalități SEO, cum ar fi meta tag-uri personalizabile, hărți de site XML, redirecționări 301 și integrare cu Google Analytics. Aceste instrumente permit utilizatorilor să își optimizeze site-ul pentru a obține o clasare mai bună în rezultatele căutărilor și pentru a atrage mai mult trafic organic.

Behance, pe de altă parte, se bazează în principal pe puterea comunității sale și pe algoritmul intern de căutare pentru a promova vizibilitatea portofoliilor. Deși utilizatorii pot adăuga etichete și descrieri relevante pentru a-și optimiza lucrările pentru căutarea internă pe Behance, opțiunile de SEO sunt mai limitate în comparație cu WIX.

Integrări și extensii

WIX are un avantaj clar în ceea ce privește integrările și extensiile. De ce? Pentru că oferă o gamă vastă de aplicații și plugin-uri care pot fi adăugate la site-ul tău pentru a-i extinde funcționalitatea. Poți integra cu ușurință instrumente de marketing, platforme de social media, sisteme de plată, formulare de contact și multe altele.

Behance, în schimb, are un număr mai limitat de integrări și extensii disponibile. Platforma se concentrează în principal pe funcționalitățile de bază pentru prezentarea portofoliilor și interacțiunea cu comunitatea creativă.

Așadar, Behance sau WIX? E simplu! Depinde ce vrei să faci. Dacă ești un artist sau designer care vrea să-și arate lucrările într-un loc plin de alți creativi și să primească feedback, Behance e super tare. Dar, dacă vrei mai mult control asupra designului site-ului tău și să ai tot felul de funcții extra, WIX e alegerea perfectă.Oricum ar fi, important e să-ți faci un portofoliu online care să te reprezinte și să-ți arate talentul. Și dacă vrei să înveți cum să faci asta ca un profesionist, îți recomandăm cursul de Graphic DesignNewTech Academy. Ce oferim prin intermediul acestuia? Mentori care te vor ghida într-o explorare detaliată a diferitelor instrumente și tehnici de design, inclusiv a celor disponibile pe platforme precum Behance și WIX.

Află detalii despre cursurile noastre
Completează câmpurile de mai jos și te vom contacta în următoarele 24 de ore

    Te așteptăm la NewTech Academy